Skaffa en laddbox

Ladda säkrare samt tids- och kostnadseffektivare

Vi rekommenderar alla som har en laddbar elbil att skaffa en laddbox. En laddbox är det säkraste sättet att ladda din elbil på. Till skillnad från ett vanligt uttag har laddboxen nämligen ständig kommunikation med bilen, för att se till att inget oväntat händer. Att använda sig av en laddbox är även det mest kostnads- samt tidseffektiva sättet att ladda på,

då det är billigare att ladda med en laddbox än vid en laddstation och laddhastigheten är snabbare än i ett eluttag. Samtidigt är det väldigt bekvämt att ha en laddbox hemma, eftersom du kan ladda din elbil precis när det passar dig - vare sig det är längre eller kortare stunder. När du köper en elbil från oss hjälper vi dig gärna med att beställa en laddbox.


Vår lösning

För att göra det så enkelt som möjligt att skaffa en laddbox har vi tillsammans med Vattenfall satt ihop ett laddboxpaket. Vår laddbox finns att köpa hos alla Hyundaihandlare.

I vårt laddboxpaket ingår:
• En laddbox
• Standardinstallation
• Support

Pris: 8 995 kr

med ladda-hemma-stödet

nya laddboxen

Vi installerar

Installerad & konfigurerad av en certifierad elektriker.

Full flexibilitet

En laddbox anpassad efter dina behov & förutsättningar.

Support

Svar på alla dina frågor före, efter & under installationen.kona-electric-modell

Flexibel och framtidssäkrad

Vår laddbox kan ställas in på allt ifrån 6A-32A, vilket gör den väldigt flexibel. Den anpassas enkelt efter de förutsättningar du har. Beroende på vilken bilmodell du har kommer laddboxens effekt variera, vilket kan påverka hur du väljer att ställa in din laddbox. Flexibiliteten gör även att om du säkrar upp huset/elabonnemanget eller byter elbil, kan en behörig elektriker justera boxens inställningar utefter ändringarna.

Välj kapacitet efter din bil

IONIQ electric
16A: fulladdas på 7,3 h
32A: fulladdas på 4,2 h
Se hela tabellen
IONIQ plug-in
16A: fulladdas på 2,2 h
Se hela tabellen

Vi anpassar din laddbox

Vi ställer in din laddbox på ett visst antal Ampere baserat på de behov och förutsättningar du har, vilka beror på tre saker:

• Vilka förutsättningar du har för ditt elabonnemang
• Hur mycket din bil kan ta emot
• Hur snabbt du vill ladda

Eftersom våra laddboxpaket inkluderar installation, hjälper en elektriker dig ställa in din laddbox efter de kriterierna.

Ring Vattenfall för rådgivning: 020-66 90 00

service-ny

Hur snabbt laddas IONIQ electric?

Få en bättre uppfattning om laddboxens effektivitet och vilken som passar dig bäst i tabellen nedan. Beroende på överföringsförluster, batteriets temperatur samt eventuell värmning/kylning av kupén i samband med laddning kan laddtiden dock variera.


Pixel 33445f2fa1c6c92e179ac1dd4663cac6cb393d080fd448680a145d08ad1e4b29

Fulladdas på

Laddning/timme

Antal mil/laddtimme

6 Ampere

20 h

5%

1,4 mil

10 Ampere

12 h

8,3%

2,3 mil

16 Ampere

7,5 h

13,3%

3,7 mil

20 Ampere

6 h

16,7%

4,7 mil

25 Ampere

5 h

20%

5,6 mil

32 Ampere

4,5 h

22,2%

6,2 mil


Hur snabbt laddas IONIQ plug-in?


Pixel 33445f2fa1c6c92e179ac1dd4663cac6cb393d080fd448680a145d08ad1e4b29

Fulladdas på

Laddning/timme

Antal mil/laddtimme

6 Ampere

5 h

20%

1,3 mil

10 Ampere

3 h

33,3%

2,1 mil

16 Ampere*

2 h

50%

3,2 mil

*Hur snabbt bilen laddar beror på bilens, sladdens och laddboxens kapacitet. IONIQ electric kan ta emot hastigheter på 6,6 kW, medan IONIQ plug-in kan ta emot 3,3 kW. Därför är en ökning utöver 16A inte nödvändig om du har en IONIQ plug-in. Laddtiden kommer fortfarande vara 2 h, eftersom det är det snabbaste som modellen kan laddas.

Klicka på frågan så ser du svaret!

1. Hur vet jag vilka förutsättningar mitt elabonnemang har?
2. Vad är ladda-hemma-stödet?
3. Varför är det snabbare att ladda med en laddbox?
4. Hur snabbt behöver jag kunna ladda?
5. Vad ingår i en standardinstallation?
6. Var i Sverige finns det laddstationer?
7. Räcker inte en standardinstallation?
8. Kan jag installera min laddbox själv?

1. Hur vet jag vilka förutsättningar mitt elabonnemang har?

För att ta reda på vilken laddbox ditt hem klarar av, måste du veta hur många Ampere du har ledigt på ditt elabonnemang.

Om du inte vet vilka förutsättningar du har kan du alltid ringa till Vattenfall, så kan de kontrollera det åt dig. De hjälper dig gärna med alla frågor gällande el. Ring 020-66 90 00.

2. Vad är ladda-hemma-stödet?

Från och med årsskiftet 2017/2018 erbjuder regeringen ett ladda-hemma-stöd för privatpersoner som installerar laddning för elbil eller hybridbil hemma. Bidraget ska täcka hälften av kostnaden för själva laddpunkten och indragningen av el, med ett maxbelopp på 10 000 kr per fastighet. Priset 8 995 kr/laddbox förutsätter att hälften av kostnaden täcks av ladda-hemma-stödet. Utan stödet är priset 17 990 kr inkl. moms.

3. Varför är det snabbare att ladda med en laddbox?

Laddhastigheten styrs av den komponent som har lägst kapacitet. Ett vanligt eluttag har som högst 10 Ampere, jämfört med laddboxen som kan uppgå till 32 A. Det innebär att laddhastigheten begränsas av eluttaget. Därför går det snabbare att ladda bilbatteriet om du laddar med en laddbox istället för i ett eluttag.

4. Hur snabbt behöver jag kunna ladda?

Beroende på hur lång din dagliga körsträcka är, hur lång tid du kan ladda hemma, och vilka möjligheter du har att ladda utanför hemmet varierar kraven på hur snabbt din bil behöver fulladdas. Vi hjälper till att identifiera ditt körmönster och därmed välja rätt laddbox.

5. Vad ingår i en standardinstallation?

• Vägginstallation av laddboxen
• 10 meter kabel inkl. förläggning synligt på vägg
• Inkoppling och drifttagning av laddbox
• Håltagning av en vägg
• 2 års garanti på installation

6. Var i Sverige finns det laddstationer?

Laddstationer finns i fler än 250 av landets 290 kommuner.

Hitta laddstationer här

7. Räcker inte en standardinstallation?

Vid avvikande förhållanden kan det finnas behov för tillkommande installationsarbete, utöver vår standardinstallation. Om en standardinstallation inte passar dig är du varmt välkommen att kontakta oss, så ser vi över dina behov tillsammans.

8. Kan jag installera min laddbox själv?

Du kan välja att köpa en fristående laddbox utan tillhörande installation. Vi rekommenderar dock starkt att välja ett laddboxpaket, för att försäkra dig om att installationen går säkert till och för att få tillgång till support.


Vill du veta mer?

Kontakta återförsäljare.

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Provkorning thankyou

Tack för ditt intresse!

Din valda Hyundaihandlare hör av sig inom kort.

Undrar du något?

Saknar du någon information eller vill få svar på en knepiga fråga?

Vi finns i chatten till höger eller i nedan kanaler kl 8-18 på vardagar för att hjälpa till!

Eller besök din Hyundaihandlare för att få veta mer.

Hitta Hyundaihandlare

Kontakta oss på kundservice@hyundai.se eller 020-677 677

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se